Забележителности в Италия и град Чинкуе Тере

Град Милано, мястото, което изхранва цяла Италия. Маршрути, като урбанистичен климат и хиляди възможности, но казано, честно хората сякаш живеят по принуда. Прииждат от всички краища на страната, а на фона на готическата белота се издига катедрала Дуомо.

Милано има общо 40 перона, а влаковете сякаш нямат край и хора от всички страни прииждат и си тръгват от това място.

Идва ред на Лигурия – място, където планината Пиемонт се спуска чак до морето, създавайки прекрасна ария и синхрон между небето и морето.

Столица Генуа – в историята на морското си превъзходство, някога приела прозвището Суперба или в превод Горделиваката. В миналото и около няколко века тя била място за несметни богатства на света. Днес Генуа навява за древността си с пристанището, неповторимостта на електрическа атмосфера и загадъчност, енергия и мистериозност.

На север и на юг се простират криволичещи брегове на Италианската Ривиера. По тях могат да се зърнат малки рибарски селца, сгушени в природните красоти. Всяко от тях предлага живописни пейзажи, романтика и обаяние, които сякаш струят от всеки детайл в тях. Насред туристическите места, каквито са Сан Ремо, Рапало, Портофино, Санта Маргерита, във всяко едно заливче се крие спотаена туристическа атракция. Такава е Чинкуе Тере. Радчето се намира на самата Ривиера ди Левант. Те е най-неравната и предизвикваща интереса на посетителя част от Лигурския бряг – Вернаца, Монтеросо, Корнилия, Риомаджоре, Манарола. Историята разказва, че години наред бил неизвестна местност, заради трудната проходимост и недостъпния терен.

От хлъма и морето тези забележителни места са невидими и недостижими. Насред тях се простират многобройни и многоцветни къщички, а усещането на зрителя е, че едва запазват равновесие по склона. Всяка от тях е като цветна картинка или птичка, кацнала по скалистия хълм и самия отвесен бряг. За туристите това място е чудно не само с външността си, но и с тишината, комфорта и спокойствието, които дарява.